Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Navarin, dušené maso v zelenině:
12 plátků z jehněčí kýty
| 2 lžíce oleje
| 350 g brambor, oškrábaných
| 2 pórky
| 3 mrkve
| 6 malých tuřínů, nakrájených na silná kolečka
| 250 ml masového vývaru
| 4 lžičky hl. mouky
| 100 ml suchého bílého vína
| 12 jarních cibulek
| několik snítek petržele
| 2 lžíce smetany
| kůru a šťávu z půlky citronu
Postup přípravy receptu Navarin, dušené maso v zelenině:
1. Ve velkém kastrolu na lžíci rozehřátého oleje opečte plátky masa.
2. Přesuňte je na talíř a kastrol vytřete. Přijde do něj všechna zelenina kromě jarních cibulek; osolte ji a zalijte vařící vodou. Vařte 15 minut, pak přeceďte. Zeleninu dejte stranou a do vývaru z ní přidejte vývar masový.
3. Kuchyňskými ubrousky osušte maso. Zbylý olej rozehřejte v kastrolu na středně vysokou teplotu a opečte na něm osolené a moukou poprášené maso. Po minutě přidejte vývar, víno, cibulky, bylinky a přiveďte do varu. Zmírněte teplotu, zakryjte a za občasného míchání zvolna duste hodinu.
4. Přihoďte zeleninu a brambory, zamíchejte a vařte ještě 15–20 minut.
5. Maso a zeleninu přesuňte do nahřáté servírovací mísy. Do šťávy ještě vmíchejte smetanu, citronovou kůru a šťávu.
Fotky receptu Navarin, dušené maso v zelenině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!