Vložil: | admin |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Neapolské závitky:
4 ks hovězí zadní maso - plátky
| 200 g šunka
| 200 g sýr primátor
| 100 g uzená slanina
| 50 g loupané mandle
| 50 g rozinky
| 1 ks cibule
| 4 lžíce olivový olej
| sůl, pepř podle chuti
| špetka majoránky,
| špetka drceného hřebíčku
| hladká mouka na obalení
Postup přípravy receptu Neapolské závitky:
Omyté a osušené plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Šunku a cibuli nakrájíme na nudličky, sýr nastrouháme. Na jedné lžíci oleje osmahneme cibuli, přidáme polovinu šunky, pokrájenou slaninu, rozinky, nasekané mandle, sýr, koření a vše krátce orestujeme.
Touto směsí potřeme připravené plátky, svineme je do závitků a pevně ovážeme nití. Obalíme je v mouce a na zbylém oleji ze všech stran prudce opečeme. Podlijeme vodou a pod poklicí dusíme doměkka. Podle potřeby mícháme a podléváme.
Hotové závitky vyjmeme a odstraníme nit. Do vypečené šťávy vložíme zbylou šunku a krátce ji osmahneme.
Neapolské závitky na talíři ozdobíme osmahnutou šunkou a podáváme s vařenou rýží nebo různě upravenými brambory.
Fotky receptu Neapolské závitky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!