Vložil: | Torta |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Nedělní ořechová bábovka:
140 g hrubé mouky
| 140 g hladké mouky
| 270 g cukru krupice
| 160 g tuku (máslo nebo margarín)
| 110 g vlašských mletých ořechů
| 125 ml vlažného mléka
| 4 ks vajec
| 1 ks prášku do pečiva
| 1 ks vanilkového cukru
| z 1/2 citrónu nastrouhaná kůra
| 1 forma na bábovku
| dle chuti: cukr moučka na pocukrování
| dle potřeby: tuk na vymazání formy
Postup přípravy receptu Nedělní ořechová bábovka:
Oddělíme bílky od žloutků. V míse vyšleháme žloutky, tuk, cukr krupici a vanilkový cukr. Promícháme obě mouky s práškem do pečiva, přidáme ořechy, citrónovou kůru. Do směsi žloutků postupně zašleháme směs z mouky a mléko. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který pozvolna zapracujeme do vzniklé hmoty. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. V předem předehřáté troubě pozvolna pečeme při teplotě 160-170 °C cca 45 minut. Upečenou bábovku necháme prochladnout (je dobré dno propíchat špejlí, aby rychle uteklo teplo) a ještě vlažnou ji vyklopíme na talíř. Po úplném vychladnutí pocukrujeme.
Fotky receptu Nedělní ořechová bábovka:
Fotky vložil: jirajanka,Mangovka,Bezinka,Belinka18,Kennie