Vložil: | Veroka |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Nejlepší dort:
Korpus:
| 250 g hladké mouky
| 250 g cukru krystal
| 100 ml oleje
| 100 ml vlažné vody
| 4 vejce
| 1/2 prášku do pečiva
| Náplň:
| 600 ml šlehačky
| granko
| banány
| kakao na posypání
Postup přípravy receptu Nejlepší dort:
Vejce vyšleháme s cukrem. Šleháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří krásná bílá hustá pěna. Poté přidáme olej, vodu a nakonec přimícháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nalejeme do připravené dortové formy vymazané tukem a pečeme zhruba při 160 °C asi 30-40 minut (dokud nebude těsto růžovo hnědé a špejle bez drobků). Po upečení necháme vychladnout. Dort rozkrojíme na dvě části. Spodní část dáme zpět do okrajů dortové formy, kterou jsme po umytí opět vymazali olejem a vysypali moučkovým cukrem.
Vyšleháme šlehačku a malé množství dáme stranou. Poté poklademe rozpůlenými banány a naplníme dotuha vyšlehanou šlehačkou smíchanou s grankem - podle chuti (část šlehačky necháme na pomazání). Druhou část korpusu dáme na vrch. Pomažeme zbytkem grankové šlehačky. Posypeme kakaem a bílou šlehačkou, kterou jsme si nechali hned po ušlehání, ozdobíme.
Fotky receptu Nejlepší dort:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!