Postup přípravy receptu Nejlepší slepičí polévka:
1. Očištěnou slepici rozsekněte na čtvrtky, křídla i stehna v kloubu nakrojte nebo nastřihněte kuchyňskými nůžkami. Maso vložte do dostatečně velkého hrnce. Zalijte asi litrem a půl mírně ohřáté vody, osolte, přidejte rozkrojenou cibuli, kousek mrkve a celeru a kuličky pepře.
2. Uveďte do varu, zmírněte plamen, hrnec přikryjte pokličkou a na mírném plameni vařte zhruba dvě hodiny; zjistěte vpichem vidličky do stehna, zda už je slepice měkká. S vařením nespěchejte a hlavně nevařte zprudka – vývar by zbytečně přišel o většinu vůně a chuti! Během varu vystupuje tuk na povrch; můžete ho odebírat malou naběračkou.
3. Hotový vývar přelijte přes cedník do jiného hrnce, maso ze slepice oberte a část vraťte do polévky. Vaříte-li vývar předem, nechte ho vychladnout a z povrchu seberte větší část tuku (nevyhazovat, využití viz dále nebo jako základ jíšky).
4. Zbylou zeleninu jemně pokrájejte nebo nahrubo nastrouhejte. Chcete-li zvýraznit její chuť a barvu, osmahněte ji na troše odebraného tuku, zalijte vývarem a polévku deset až patnáct minut povařte. Nudle povařte zvlášť v mírně osolené vodě a přidejte do polévky až na závěr (polévka díky tomu zůstane čirá). Podle chuti osolte, opepřete, poprašte zázvorem (dodá vůni jako od babičky) a podávejte posypané petrželkou.