Použité suroviny receptu Německá polévka z meruněk:
600 g tvrdých meruněk
| 375 ml bílého vína
| 375 ml meruňkového nektaru nebo džusu
| 30 g solamylu
| 80 g cukru
| 1 balení vanilínového cukru
| 1 celá skořice
| dle chuti: trochu citronové šťávy
Postup přípravy receptu Německá polévka z meruněk:
1. Meruňky opereme, rozpůlíme, vypeckujeme a na chvíli dáme do vroucí vody. Prudce zchladíme, stáhneme slupku a nakrájíme na měsíčky.
2. Bílé víno smícháme s meruňkovým nektarem. Odebereme 100 ml tekutiny, ve které dobře rozpustíme Solamyl. Do zbylé tekutiny přidáme cukr, vanilínový cukr a skořici a dáme vařit. Rozmíchaný Solamyl přilijeme do vařící se směsi. Přidáme meruňky a za stálého míchání necháme zhoustnout (asi 5 minut).
3. Polévku dochutíme citronovou šťávou a necháme vychladnout.
Fotky receptu Německá polévka z meruněk:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!