Vložil: | Delli |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 40 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Nepečený tvarohový koláč s letním ovocem:
Na základ:
| 200 g čokoládových sušenek, třeba BeBe Dobré ráno, esíček…
| 100 g rozpuštěného másla
| Na tvarohovou pěnu:
| 4 plátky želatiny
| 140 ml smetany na vaření
| 500 g měkkého tvarohu (ve vaničce)
| 140 g přírodního krupicového cukru
| jemně nastrouhaná kůra z 1 malého pomeranče
| 4 lžíce pomerančové šťávy
| 400 g malin
| 250 ml smetany ke šlehání
| Na omáčku:
| 250 g nasekaných jahod a malin
| 3 lžíce pomerančové šťávy
| 2 lžíce přírodního krupicového cukru
| Na ozdobu:
| směs lesních plodů (větší rozpulte)
| moučkový cukr na poprášení
Postup přípravy receptu Nepečený tvarohový koláč s letním ovocem:
1. V kastrůlku rozpusťte máslo a vsypte do něj rozdrobené sušenky. Promíchejte a směsí vyložte dno rozevírací dortové formy o průměru 24 cm. Přimáčkněte skleničkou s rovným dnem.
2. Želatinu dejte do větší misky se studenou vodou a nechte pět minut máčet. Do menšího kastrůlku nalijte smetanu na vaření a přiveďte ji téměř k varu. Potom ji odstavte a po jednom do ní vmíchejte vymačkané plátky želatiny – téměř okamžitě se rozpustí. Nechte trochu vychladnout.
3. Tvaroh, cukr, pomerančovou kůru a šťávu utřete vařečkou nebo metlou dohladka. Přimíchejte vychladlou smetanu a maliny – pár jich přitom rozmáčkněte, většinu ale ponechte celých.
4. Smetanu ke šlehání ušlehejte do polotuha a pak zlehka spojte s tvarohovou směsí. Vlijte na sušenkový základ a nechte aspoň tři hodiny, ale klidně i přes noc chladit, aby náplň ztuhla.
5. Rozmixujte přísady na omáčku a ponechte ji až do podávání v chladu.
6. Nožem objeďte stěny koláče, rozevřete formu a opatrně dezert přesuňte na servírovací talíř. Ozdobte lesním ovocem, poprašte moučkovým cukrem a podávejte s vychlazenou omáčkou.
Fotky receptu Nepečený tvarohový koláč s letním ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!