Vložil: | Gabrielkas |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Netradiční boršč :
2 ks červené řepy
| čtvrt celeru
| 2 řapíky řapíkatého celeru
| 1 kostka hovězího vývaru
| 1 ks mrkev, petržel a rajče
| 150 g bílého zelí
| 1 ks malý rajský protlak
| 2 stroužky česneku
| 2 lžíce oleje
| ocet dle chuti
| trocha soli, pepře, anýzu
| 2 ks bobkové listy
Postup přípravy receptu Netradiční boršč :
Do osolené vody dáme vařit nadrobno pokrájené zelí, na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu, na malé proužky nakrájené řapíky celeru a pokrájené rajče bez slupky. Přidáme koření a kostku hovězího vývaru. Zatím oloupeme řepu, nakrájíme ji na malé kostičky. Rozpálíme olej a řepu 5 minut restujeme. Potom ji přidáme do hrnce k ostatní zelenině a vše necháme vařit do změknutí asi 20 minut. Nakonec přidáme do polévky protlak, prolisovaný česnek a dochutíme ji solí a pepřem. Ještě necháme vše přejít varem a nakonec podle chuti boršč okyselíme octem asi 2-3 lžíce.
Fotky receptu Netradiční boršč :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!