Použité suroviny receptu Netradiční krémová bramborová polévka:
600 g brambor
| 1 l zeleninového vývaru
| 2 pórky
| 200 g celeru
| 1 mrkev
| 200 g šlehačky
| sůl a pepř
| 2 lžíce slunečnicových semínek
| 200 g tofu
| 2 lžíce másla
| petržel
Postup přípravy receptu Netradiční krémová bramborová polévka:
Střední brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Do zeleninového vývaru přidáme nakrájené brambory a vaříme dvacet minut. Celer a mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Uvařené brambory rozšťoucháme ve vodě na kaši. Potom přilijeme šlehačku a nakrájenou zeleninu. Společně vaříme deset minut, ochutíme solí a pepřem. Na rozpálené pánvičce bez tuku osmažíme slunečnicová semínka. Ty si pak necháme na misce vedle vystydnout. Tofu nakrájíme na proužky a osmažíme je dorůžova na pánvi pod pokličkou, tentokrát na rozpáleném tuku. Petrželovou nať omyjeme pod tekoucí vodou a ubrouskem osušíme nebo dobře oklepeme. Část nadrobno nasekáme a zbytek necháme na ozdobu. Petržel, slunečnicová semínka a tofu nasypeme do polévky a už nevaříme. Na talíři zdobíme kousky natě.