Postup přípravy receptu Netradiční ovocný koláč:
Nejprve si předehřejeme troubu na 200 stupňů. Ovoce s cukrem a skořící dáme do hrnce a vaříme pod pokličkou 1-2 minuty, dokud ovoce nezačne měknout. Poté je necháme asi 5 min chladnout, slijeme a šťávu uschováme. Z připraveného těsta dáme kousek stranou na ozdobu a ze zbytku tak vyválím placku o průměru asi 18cm. Placku přeneseme na pečící papír. Do středu poklademe ovoce a okraje zdvihneme vzhůru. Těsto potřeme ušlehaným vejcem. Těsto, které jsme si dali stranou, vyválím a vykrojíme tvary podobající se listům. Vajíčkem je přilepíme po obvodu koláče a pečeme asi 25 minut, dokud těsto nezezlátne. Poté koláč vyjmeme z trouby a zlehka pocukrujeme. Můžeme jej také podávat se šťávou z ovoce.