Světlé těsto:
| 250 g polohrubé mouky
| 100 g cukru krupice
| 1 prášek do pečiva
| 1 vejce
| 250 ml mléka
| 5 lžic oleje
| Tmavé těsto:
| totéž + 2 lžíce kakaa
| Krém:
| 600 ml mléka
| 1 vanilkový cukr
| 3 lžíce cukru
| 2 vanilkové pudinky
| 400 g bílého jogurtu
| Želé:
| 450 ml tekutiny (šťáva z kompotu + voda)
| 1 vanilkový pudink
| 1 lžíce citrónového Tantu, popř. cukr na doslazení
| marmeláda, hruškový kompot
Postup přípravy receptu Noblesní levné řezy :
Těsto: v míse řádně promícháme všechny sypké ingredience, poté přidáme tekutiny a vejce. Pečeme na klasickém velkém plechu vyloženém pečicím papírem při 200 °C cca 10 minut. Po vychladnutí bílý plát potřeme marmeládou (použila jsem broskvovo-hruškovou s karamelem z vlastních zdrojů), přiklopíme tmavým plátem.
Krém: uvaříme hustý pudink. Do vlažného pudinku vmícháme bílý jogurt pokojové teploty. Nalejem na korpus. Krém poklademe plátky kompotovaných hrušek (jsou lepší, protože jsou měkčí, než čerstvé ovoce).
Želé: uvaříme "vodový" pudink. Nalejeme na ovoce.
Před podáváním necháme vychladit v lednici, můžeme dozdobit šlehačkou a posypat strouhanou čokoládou. Tyto řezy vznikly z potřeby "zahnat mlsnou". Jsou hotové raz dva. Chutnaly a vypadají opravdu krásně.
Fotky receptu Noblesní levné řezy :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!