Vložil: | valaska |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 13 |
|
|
Použité suroviny receptu Noky na sladko i na slano:
250 g tvarohu
| 1 vejce
| libovolné mn. polohrubé mouky
| na sladko :
| sůl
| máslo
| moučkový cukr
| sezónní ovoce jahody, meruňky, borůvky
| na slano :
| 2 - 3 obdelníčky měkkého sýra nejlepší je smetanový
| 2 - 3 dcl mléka
| 2- 3 žampióny
| 1 lžíce hl. mouky
| olej
| cibule
| sůl
| 1 dcl vody
Postup přípravy receptu Noky na sladko i na slano:
Těsto: Z tvarohu, vejce, a polohrubé mouky vypracujeme těsto a mouku přisypáváme tolik, aby se těsto nelepilo, ale opatrně aby jí zas nebylo moc, že by se těsto drolilo. Uválíme váleček a nakrájíme nočky a hned vhazujeme do vařící osolené vody. Do pěti minut nočky vyplavou na hladinu, tak jsou uvařené. Dáváme na talíř polijeme rozpuštěným máslem, posypeme cukrem a sezónním ovocem.
Na slano: Na oleji zpěníme cibulku, a dáme pokrájené žampióny podlijeme vodou a dusíme asi 10 min. voda se vydusí pak zaprášíme hladkou moukou, zalijeme mlékem chvíli povaříme, a přidáme obdelníčky sýrů, a rozšhleháme na hladký krém. Dochutíme a podáváme s teplými nočky. Přeji dobrou chuť Valaska
Fotky receptu Noky na sladko i na slano:
Fotky vložil: Natural,uschi3,Nandiči,filipi