Vložil: | Torta |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 50 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Normandská rybí polévka:
250 g tresky
| 80 g uvařeného masa z langusty
| 1,5 dl smetany
| 1 dl bílého vína
| 1,2 l vody
| 1 ks rajčete
| 1 ks mrkve
| 1 ks stroužek česneku
| 2 lžíce strouhanky
| 1 malý kousek celeru
| dle chuti: mletý muškátový oříšek
| dle chuti: mletý pepř
| dle chuti: majoránka
| dle chuti: petrželka
| dle chuti: fenykl
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Normandská rybí polévka:
Tresku, langustu (chatku), zeleninu, koření, bylinky, víno a sůl zalijeme studenou vodou, přihřejeme k varu a vaříme 25 minut. Polévku přecedíme, z ryby a zeleniny vymačkáme na okraji cedníku co nejvíce šťávy. V hmoždíři rozetřeme maso z langusty společně se strouhankou, dáme do hrnce. Postupně ji zředíme vývarem, osolíme, okořeníme. Nakonec přidáme zvlášť ohřátou smetanu a nadrobno nasekanou petrželku a podáváme.
Fotky receptu Normandská rybí polévka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!