Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 25.11. 2024
Dnes má svátek Kateřina
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Nové trendy v kuchyni - convenience produkty

fotka Nové trendy v kuchyni - convenience produkty
Vložil:
Porcí:
Doba přípravy:  min
Hodnocení:  +++++_____
Počet hodnocení: 2

Použité suroviny receptu Nové trendy v kuchyni - convenience produkty:

Postup přípravy receptu Nové trendy v kuchyni - convenience produkty:

S obnovením tržního hospodářství se u nás začíná
výrazně prosazovat hledisko hospodárnosti. Dosud převažuje v naší
kuchyni používání nezpracovaných surovin a tím spojený velký podíl
ruční práce.


Použití neopracovaných surovin sice snižuje finanční
náklady, ostatní však stoupají. Je více potřeba kuchařů, kteří jsou
schopni odpovídajícím způsobem je zpracovat. Opatření ke snížení
nákladů však nesmí vést ke snížení kvality jídla. Jejich dosažení však
není možné tradičními prostředky. V zahraničí se již běžně používají
tzv. convenience. Je to mezinárodní výraz pro potraviny již určitým
způsobem zpracované. Významnou skupinou convenience tvoří potraviny se
zkráceným procem (dehydrované polévky, přílohy, omáčky, dezerty,
...).

PotravinyDoba přípravy se zkracuje z několika hodin na několik minut. Kromě
zkrácení času přináší výrobky i další řadu výhod. Obsahují bez ohledu
na sezonu vždy předepsané suroviny v prvotřídní kvalitě. Není nutné
odborné skladování, staní suchý a chladný sklad. Jsou koncentrované,
proto nepotřebují tolik místa. Mají dlouhou dobu použitelnosti, řádově
několik měsíců. Nejsou použity umělé konzervační prostředky. Nevzniká
organický odpad.


Dehydrované výrobky pro kuchyni nabízí i u nás řada
firem. Použítí výrobků v moderní kuchyni. DEMI-GLACE je tmavý masový
výtažek, zahuštěný jíškou a provařením zredukován do sirupové
konzistence. S použitím demi-glace se celý proces zkrátí na několik
minut.
Dehydrovaný demi-glace rozmícháme metlou v teplé vodě přivedeme
k varu a za občasného míchání krátce provaříme na mírném ohni.



Horazu - čtenářka
ChytráŽena.cz


Fotky receptu Nové trendy v kuchyni - convenience produkty:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Nové trendy v kuchyni - convenience
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !