Použité suroviny receptu Novoborská štika s pórkem:
800 g filé ze štiky
| 3 pórky menší pórky (omyté, nakrájené na kolečka)
| 3 stroužky stroužky česneku (utřeného)
| 3 lžíce másla
| 3 lžíce hladké mouky
| 1 citrón
| špetka mletého kmínu
| dle chuti sůl
| 2 sterilované kapie (nakrájené nadrobno)
| voda na podlití
Postup přípravy receptu Novoborská štika s pórkem:
Omyté filé osolíme, okmínujeme, zakápneme citrónovou šťávou a necháme 30 minut odležet. Pak filé zaprášíme moukou, pokrájíme na kousky a v hrnci na rozpuštěném másle po všech stranách osmahneme. Přidáme nakrájený pórek, česnek, mírně podlijeme vodou, promícháme a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme nakrájené kapie a dle chuti osolíme.
Fotky receptu Novoborská štika s pórkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!