Použité suroviny receptu Novohradský vepřový plátek:
1 000 g vepřového bůčku
| 40 g soli
| 1 g mletého pepře
| 100 g tuku
| 300 g cibule
| 200 g žampionů
| 20 g ml. papriky
| 500 g konzervovaného leče
| 500 ml vody
| 300 ml smetany
Postup přípravy receptu Novohradský vepřový plátek:
Bůček nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Opečeme po obou stranách v horkém tuku. V tuku od masa osmahneme krájenou cibuli, přidáme pepriku, zeleninové lečo, směs nalijeme na opečené plátky a dusíme doměkka. V polovině dušení přidáme vodu a smetanu rozšlehanou s moukou a dodusíme. Pak přidáme dušené plátky žampionů a znovu krátce podusíme.
Fotky receptu Novohradský vepřový plátek:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!