Použité suroviny receptu Novozélandský jehněčí špíz:
1 kg jehněčího hřbetu
| 2 stroužky česneku
| 6 lžic oleje
| 2 lžíce citronové šťávy
| 2 lžíce suchého bílého vína
| 16 malých brambor
| 2 papriky(červená a žlutá)
| 16 plátků anglické slaniny
| bobkový list
| bazalka na ozdobení
| olej
Postup přípravy receptu Novozélandský jehněčí špíz:
Jehněčí hřbet vykostíme a odstraníme tukové části a nakrájíme na větší kostičky. Oloupeme a nakrájíme česnek na plátky a smícháme s olejem, citronovou šťávou a vínem. Do této marinády dáme maso a necháme asi 2 hodiny uležet.
Uvaříme si brambory (pokud nemáme malé, můžeme použít větší a rozkrojit je na čtvrtky). Necháme vychladnout.
Mezitím si nakrájíme papriky a větší kousky. Brambory zabalíme do plátků slaniny.
Vyndáme jehněčí a necháme okapat. Do každého kousku masa vpíchneme párátko s bobkovým listem a napichujeme na špejli střídavě maso, papriku a brambory. Dáme na grilovací pánev (pokud není, postačí i obyčejná)a asi 10 minut grilujeme.
Fotky receptu Novozélandský jehněčí špíz:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!