0,6 kg vepřové kýty
| 2 dcl oleje
| 3 cibule
| směs koření „Šašlik“
| sůl
| citron nebo citronová šťáva
| 250 g rajčat
| 1 banán
| 125 g prorostlé slaniny
Postup přípravy receptu Nový šašlik:
600 g vepřové kýty nebo vepřové panenské svíčkové nakrájíme přes vlákno na menší a silnější plátky, ty pak mírně naklepeme a na 24 hod. naložíme do směsi oleje (2 dcl), směsi koření „Šašlik“ (1 lžíce), soli (1/2 lžíce), šťávy z 1/2 citronu a 1 pokrájené cibule.
Na plátky nebo kousky (asi 3 cm velké) nakrájíme 250 g rajčat, 1 velký banán, 2 cibule a 125 g prorostlé slaniny. Suroviny střídavě napícháme na jehly. Špízy potřeme olejem z marinády.
Grilovací rošt vyložíme alobalem (3 vrstvy), položíme na něj špízy a grilujeme z obou stran ( cca z každé strany 10 minut ). Při obracení špízy potíráme olejem z marinády. Ke konci grilování odstraníme z roštu alobal a grilujeme ještě asi 5 minut.
Podáváme s chlebem nebo s bramborem.
Fotky receptu Nový šašlik:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!