Vložil: | Uuu |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 180 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 38 |
|
|
Použité suroviny receptu Obelix gril:
1 kg vykostěná vepřová kýta
| 1 kg očištěné krůtí prso
| slanina
| krůtí játra
| kořenící směs: pepř, paprika, chilli sweet sauce, česnek, med, zázvor, sůl, červené víno nebo pivo, olivový olej
Postup přípravy receptu Obelix gril:
Do vepřové kýty, dobře prosolené, prošpikované a promnuté s výše uvedenou směsí koření (či vlastní variantou) uděláme hlubokou kapsu. Do této kapsy vložíme stejně ošetřené prso z krocana, v kterém ovšem předem uděláme opět kapsu a do té vložíme směs krůtích jater a slaniny. Ze všeho uděláme ranec (sešijeme kapsy potravinářskou nití), zatopíme v peci a vyrábíme žhavé uhlíky. Mezitím narazíme opatrně ranec na otočný rožeň, připravíme si kořenící směs z výše uvedeného koření s olejem a vínem či pivem (nejlépe černým či řezaným). Pokud někdo nevlastní uzavřené rožnící zařízení (pec, gril či podobně a bude chtít oslnit hosty pouze rožněm na otevřeném ohni, zabalí ranec pro první část grilování do alobalu. Nejméně na 3 hodiny. Na rozdíl od selete moc neokrajujeme. Když je po několika hodinách hotovo, sejmeme z rožně a mačetou krájíme napříč, potom porcujeme.
Fotky receptu Obelix gril:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!