Postup přípravy receptu Obložený talíř s rybou:
Z ryby stáhněte kůži, vykostěte ji a nakrájejte na malé kousky. Vejce oloupejte a nakrájejte na plátky. Rajčata omyjte a pokrájejte. Zálivku (marinádu) připravte z citrónové šťávy, do které postupně vmíchejte vodu, sůl, pepř a olej. Sterilované žampiony nechte okapat a pokrájejte na tenké plátky. Máte-li čerstvé žampióny, očistěte je, nakrájejte na plátky a krátce orestujte. Na talíř rozložte listy hlávkového salátu, na ně rozdělte kousky ryby, žampióny, rajčata, která osolte a opepřete, dále okapaný chřest a vše zalijte marinádou. Uvařená vejce upravte až na konec, marináda by je rozmočila. Vše posypte pažitkou. Podávejte s křupavým bílým chlebem nebo toastem s máslem.