Použité suroviny receptu Obrácený koláč s letními jablky:
4 letní jablka
| 100 g cukru krupice
| 1 vejce
| 80 g másla
| 5 lžic zakysané smetany
| 300 g mouky
| 1 prášek do pečiva
| sůl
| 3 lžíce másla (na náplň)
| 60 g hnědého cukru (na náplň)
| šťáva z 1/2 citronu (na náplň)
| 3 jablka (na náplň)
Postup přípravy receptu Obrácený koláč s letními jablky:
Těsto: jablka oloupejte, zbavte jadřinců, nastrouhejte nahrubo a promíchejte s cukrem. Jablka nechte asi 10 min. odležet, aby pustily šťávu. Poté k nim přidejte vejce, rozpuštěné máslo a zakysanou smetanu. Mouku promíchanou s práškem do pečiva a prosijte k jablkům. Vše promíchejte. Náplň: na pánvi rozehřejte máslo, přisypte cukr a zahřívejte za stálého míchání asi 3 minuty. Přidejte citronovou šťávu a plátky oloupaných jablek zbavených jadřinců. Smažte 3 min. po každé straně. Formu vyložte pečícím papírem. Na dno narovnejte jablka. Na ně lžící navršte těsto a uhlaďte. Pečeme 35 minut.
Fotky receptu Obrácený koláč s letními jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!