Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 8 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Obrácený pivní koláč s hruškami:
250 ml černého piva
| 4 lžíce medu
| 2 lžíce melasy
| 1/2 lžičky sody
| 3 velká vejce pokojové teploty
| 110 g krupicového cukru
| 50 g hnědého krupicového cukru
| 170 ml rostlinného oleje
| 140 g polohrubé + 130 g hladké mouky
| 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
| špetku soli
| 1 lžičku mleté skořice
| 1/4 lžičky mletého hřebíčku
| 1/4 lžičky mletého muškátového ořechu
| 3/4 lžičky mletého kardamomu
| 10 g oloupaného zázvoru, strouhaného
| NA KARAMELIZOVANÉ HRUŠKY
| 4 velké hrušky (800 g), oloupané
| šťávu z jednoho citronu na zakapání
| 100 g hnědého krupicového cukru; 50 g másla; špetku mletého badyánu
Postup přípravy receptu Obrácený pivní koláč s hruškami:
1. Pivo vlijte do kastrůlku a svařte je s melasou a medem. Odstavte a přisypte sodu. Směs vypění, ale po chvíli pěna opadne.
2. Hrušky nakrájejte na osminky a pokapejte citronem, aby nezhnědly. V silnostěnné pánvi rozpusťte máslo, vsypte cukr a zamíchejte. Přidejte badyán a už bez míchání nechte zkaramelizovat. Jakmile směs začne zlátnout, vložte do ní hrušky a 10–15 minut nechte na mírném ohni probublávat, dokud vše nezhoustne.
3. Mezitím přesijte oba druhy mouky s kořením, práškem do pečiva a solí.
4. V míse ušlehejte vejce s oběma druhy cukru. Přilijte olej a pivo s melasou a medem. Ve dvou dávkách přidejte mouku se zázvorem a promíchejte. Troubu předehřejte na 170 °C, horkovzdušnou na 150 °C.
5. Pekáček či formu o rozměrech cca 25 x 23 cm vymažte máslem, na dno naklaďte karamelizované hrušky a zalijte je těstem. Pečte asi 50 minut. V pekáči nechte 5 minut chladnout na kovové mřížce, pak vyklopte.
Fotky receptu Obrácený pivní koláč s hruškami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!