1 dl mléka
| 10 g másla
| 60 g hrubé mouky
| 1 vejce
| trochu soli
| špetka muškátového květu
Postup přípravy receptu Odpalované noky:
Do vařícího osoleného mléka přidáme máslo, tenkým praménkem a za stálého míchání vsypeme krupici a za stálého míchání vaříme - odpalujeme až se těsto nalepí na vařečku a na stěny nádoby. Do trochu prochladlého těsta vmícháme vejce a muškátový květ, navlhčenou lžičkou vykrajujeme noky, zavaříme je do vařící vody osolené a vaříme asi 3 minuty. Vařené noky vyjmeme, propláchneme studenou vodou a okapané vložíme do vývaru. Noky můžeme zavařit přímo do polévky. Noky můžeme také usmažit v oleji a po dokonalém okapání vložit do polévky na talířích.
Fotky receptu Odpalované noky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!