Postup přípravy receptu Odpalované těsto na ovocné knedlíky:
Mléko svaříme s máslem a solí, přidáme najednou všechnu mouku a mícháme, až vznikne hustý knedlík, který se nechytá nádoby ani vařečky - je to dost brzy. Těsto necháme prochladnout a postupně vmícháme vejce a dobře zpracujeme.
Na pomoučněném válu uděláme z těsta "hada", kterého nakrájíme na špalíky 3- 4 cm, podle toho, kolik těsta na knedlíku chceme. Špalík splácneme ve dlani, dáme ovoce podle chuti a opět v dlani zakulatíme na knedlík.
Toto těsto má tu výhodu, že lze z něho vytáhnout tenké těsto, takže tvrdší ovoce- švestky, meruňky ap. se dají potáhnout opravdu jen slabou vrstvou. Moc dobře se s těstem pracuje.
Hotové knedlíky vhazujeme do vařící vody a vaříme podle velikosti 5- 8 minut. Sypeme je tvarohem, cukrem a poléváme máslem, jinak kdo co rád (mák, strouhanka, měkký tvaroh, nebo strouhaný tvrdý tvaroh ap.).
Knedlíky mají moc dobrou chuť, tak přeji tu dobrou chuť!