Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 46 |
|
|
Použité suroviny receptu Ogrilovaný úhoř s tatarskou omáčkou:
1 úhoř asi 1,2 kg, bez kůže a vykuchaný
| dle potřeby: voda
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 kytička bylinek (bobkový list, tymián, zelená petrželka vše svázané kuchyňským motouzkem)
| 1 lžíce octa z červeného vína
| 2 lžíce mouky
| 1 vejce
| 2 lžíce oleje
| dle potřeby: strouhanka
| dle potřeby: zelená petrželka na ozdobu
| 4 lžíce tatarské omáčky
Postup přípravy receptu Ogrilovaný úhoř s tatarskou omáčkou:
Stočit úhoře do kolečka a svázat kuchyňským motouzkem. Rozehřát vodu, sůl a pepř, kytičku bylinek a ocet. Přidat uhoře a pomalu vařit po 15 min. Vyjmout uhoře a nechat okapat. Obalit v mouce. Našlehat vejce s olejem a osolit a opepřit. Ponořit uhoře do vaječné směsi a potom do strouhanky. Nechat zhnědnout pod grilem v troubě.
Podávat s tatarskou omáčkou (majonéza, na jemno posekaná petrželka, posekané okurky, kapary, a posekané natvrdo uvařené vejce, s trochou hořčice), ozdobené zelenou petrželkou.
Fotky receptu Ogrilovaný úhoř s tatarskou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!