2 lžíce olivový olej
| 1 ks nakrájená malá cibule
| 1 ks nakrájená malá červená paprika
| 1 lžička nadrobno nakrájené červené chilli papričky
| 440 g rozmačkaná rajčata z konzervy,
| 2 lžíce rajčatový protlak
| 6 ks vejce
| 12 plátků kořeněný salám
Postup přípravy receptu Ohnivá vejce:
Troubu předehřejeme na 160°C. Na pánvi rozehřejeme olej a při střední teplotě opékáme cibuli, až je měkká a zlatavá. Přidáme papriku a chilli papričku a opékáme další 2-3 minuty. Přidáme rajčata, rajčatový protlak, osolíme a asi 10 minut dusíme nezakryté při nízké teplotě, občas zamícháme.
Rajčatovou směs přeložíme do nízké zapékací misky. Lžící uděláme ve směsi šest důlků a do každého postupně vyklepneme jedno vejce. Podle chuti přisolíme.
Rajčatovou směs s vejci pokryjeme tenkými plátky salámu nebo klobásy. Zapékáme asi 20 minut, až bílky ztuhnou, ale žloutky zůstanou vláčné.
Ohnivá vejce posypeme najemno nakrájenou petrželkou a ihned podáváme.
Fotky receptu Ohnivá vejce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!