Vložil: | Fcb |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Ohnivé těstoviny:
1 velká cibule
| 2 stroužky česneku
| 1 červená paprika
| 1 velká mrkev
| 2 lžíce olivového oleje
| trochu chilli
| 2 rajčatové konzervy
| 400 g těstovin rigatoni, sůl
| 1 svazek bazalky
| 1 lžička sušeného tymiánu pepř
| strouhaný parmazán
Postup přípravy receptu Ohnivé těstoviny:
Cibuli a stroužky česneku oloupeme a nakrájíme. Papriku a velkou mrkev očistíme, omyjeme a rovněž nakrájíme na kostičky nebo na plátky. V hluboké pánvi rozpálíme olivový olej, nasypeme pokrájenou cibuli česnek, chilli a vše krátce podusíme.
Přidáme rajčata z konzervy a zeleninu necháme při střední teplotě přibližně 20 minut povařit, omáčka musí trochu zhoustnout. Zatím co se omáčka vaří, vložíme těstoviny do většího množství osolené vroucí vody a podle návodu na obalu je vaříme do měkka. Lístky ze stonků bazalky otrháme, omyjeme a nakrájíme na jemné proužky. Přimícháme je do omáčky, dochutíme pepřem a solí. Dobře okapané těstoviny rozdělíme na připravené talíře, polijeme je omáčkou a podáváme se strouhaným parmazánem.
Fotky receptu Ohnivé těstoviny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!