300 g pórku
| sůl
| 1 šalotka
| 50 ml suchého bílého vína
| 2 lžíce vermutu
| 125 ml zeleninového vývaru ( z kostky)
| 200 ml zakysané smetany
| na špičku nože mletého šafránu
| 600 g filetů z okouna
| 3 lžíce oleje
| kopr
Postup přípravy receptu Okoun s pórkem :
Pórek nakrájíme na nudličky. Asi 4 minuty je povaříme v osolené vodě, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Šalotku posekáme a podusíme na pánvi s vínem a vermutem. Přilijeme vývar, vmícháme zakysanou smetanu a šafrán. Pak přidáme pórek. Rybí filety osolíme a opepříme. Prudce opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách. Na talíře rozdělíme pórek a poklademe porcemi ryby.
Fotky receptu Okoun s pórkem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!