Použité suroviny receptu Okurková kyselica z kyšky:
dle potřeby: houby čerstvé nebo sušené (ty namočit ve vodě předem)
| 1/2 kg brambor
| 1 okurka (středně velká)
| 1/2 l kyšky
| 2-3 lžíce hladké mouky
| dle chuti: čerstvý kopr, sůl, kmín, ocet, pepř a meduňka
Postup přípravy receptu Okurková kyselica z kyšky:
Do vařící vody dáme houby a brambory pokrájené na kostičky a okurku. Do kyšky nasypeme mouku a rozmícháme, potom přidáme 2 sběračky teplého vývaru a opět promícháme a teprve potom vlijeme do polévky, aby se nám neudělaly žmolky. Provaříme asi 20 minut. Před koncem vaření, cca 3 minuty, ochutíme kořením.
Fotky receptu Okurková kyselica z kyšky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!