Použité suroviny receptu Okurková polévka s jogurtem a sýrem feta:
750 g jogurtu bílého
| 125 ml mléka
| šťáva z 1 citronu
| 2 lžíce olivového oleje
| sůl, pepř
| 200 g okurek
| 2 stroužky česneku
| 50 g piniových oříšků
| 150 g sýra feta
| 1 svazek oregana
Postup přípravy receptu Okurková polévka s jogurtem a sýrem feta:
Jogurt utřeme v míse s mlékem, citronovou šťávou a 1 lžící oleje. Osolíme a opepříme. Okurky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Dužinu nakrájíme na kostičky a vmícháme do polévky. Česnek oloupeme a najemno nasekáme. V malé pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a česnek na něm osmažíme. Piniové oříšky opražíme na pánvi nasucho. Fetu nakrájíme na kostičky. Studenou okurkovou polévku rozdělíme do 4 talířů a posypeme opečeným česnekem, fetou a piniovými oříšky. Citron nakrájíme na dílky. POlévku ozdobíme oreganem a dílky citronu.
Fotky receptu Okurková polévka s jogurtem a sýrem feta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!