Postup přípravy receptu Okurková polévka z receptáře Paula Bocuse:
S přípravou polévky začněte alespoň 4 hodiny před podáváním, aby měla šanci se vychladit.
Okurku oloupejte, po délce rozpůlte a vyberte semena. Dužninu nakrájejte na malé kostky, které dejte do salátové mísy, lehce osolte a nechte 45-60 minut v chladnu odležet.
Ořechy drobně nasekejte. Odleženou okukru propláchněte v cedníku pod proudem vody, nechte okapat a vložte do polévkové mísy. K okurce přidejte rozetřený česnek, nasekané ořechy, olej, špetku soli, trochu čerstvě mletého pepře, jogurt a pažitku.
Vše krátce promíchejte a postavte na 3-4 hodiny do chladna.
Těsně před podáváním posypte povrch polévky trochou posekané pažitky.