Použité suroviny receptu Okurky v hořčičné smetaně:
200 g smetany ke šlehání
| 2 žloutky
| sůl, pepř
| 1-2 lžíce středně ostré hořčice
| 3 snítky kopru
| 1 střední salátová okurka
| 60 g anglické slaniny
Postup přípravy receptu Okurky v hořčičné smetaně:
Žloutky rozšleháme se 3 lžícemi smetany. Zbytek smetany zahřejeme, ochutíme solí, pepřem, hořčicí a dáme vychladit. Pak přidáme smetanu a žloutky. Kopr opereme, osušíme a až na několik snítek ke zdobení jemně nasekáme. Přidáme do omáčky. Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky. Blanšírujeme asi 2 minuty ve vařící osolené vodě a dáme na síto okapat. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a rozškvaříme na pánvi do zlatova. Plátky okurky upravíme na mísu, polijeme omáčkou a posypeme slaninou. Podáváme zdobené snítkami kopru.
Fotky receptu Okurky v hořčičné smetaně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!