Použité suroviny receptu Olejová ořechová bábovka:
4 vejce
| 200 g cukru
| 150 g rostlinného oleje
| 100 g strouhaných vlašských ořechů
| 400 g hrubé mouky
| 1 balíček prášku do pečiva
| dle potřeby: (cca 2 dl) mléko pokojové teploty
| 50 g rozinek nebo kandovaného ovoce (nemusí být)
| dle potřeby: tuk a strouhanka či hrubá mouka na formu
Postup přípravy receptu Olejová ořechová bábovka:
Žloutky, cukr a rostlinný tuk třeme do pěny. Ořechy smícháme s moukou, práškem do pečiva, ořechy a rozinkami. Do utřeného základu přidáváme střídavě mléko, moučnou směs a lehce zabalujeme sníh z bílků. Naplníme do vymazané a vysypané bábovkové či věncové formy a pečeme v elektrické troubě při 180 °C, později zmírníme teplotu na 160 °C a dopečeme. Celková doba pečení asi 40 minut. Pečeme-li v horkovzdušné troubě - teplota 150-160 °C.