Vložil: | admin |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Oliho štrůdlík:
250 g polohrubé mouky
| 1/4 l mléka
| 1 vejce
| 1 lžíce oleje
| špetka soli
| 1,5 kg jablek
| 50 g ořechových jader (vlašská nebo lísková)
| 50 g rozinek
| 1 (250 ml) kysaná krémovitá smetana
| 75 g cukru
| 60g másla
| 2 lžíce moučkového cukru
Postup přípravy receptu Oliho štrůdlík:
Rozmícháme mouku, sůl, olej a vejce v 1/8 litrů mléka (zbylým mlékem pak potřeme závin na povrchu), vypracujeme hladké těsto a necháme asi půl hodiny stát. Náplň: oloupaná jablka nastrouháme na plátky a smícháme s nasekanými ořechy, rozinkami, smetanou a cukrem. Těsto tence vyválíme na pomoučněné utěrce (posypeme jí moukou tak, aby prosvítal vzorek). Máslo necháme roztavit a přibližně polovinou potřeme těsto. Poklademe jablkovou směsí a s pomocí utěrky těsto opatrně zavineme. Položíme na plech (nejlépe vyložený pomaštěným alobalem) a pečeme na středním stupni v troubě asi 40 min. Přibližně v polovině pečení potřeme zbylým máslem a mlékem. Hotový závin posypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Oliho štrůdlík:
Fotky vložil: Natural,Radůzka,Ježíšek,MichelePrg,johny