![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
25. 11. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Bylinková marináda s vínem: V misce smícháme 6 lžic olivového oleje, 200 ml bílého vína, půl lžičky zeleného mletého pepře, hrst usekaných estragonových lístků nebo zeleného koriandru, 3 lžíce usekaného kopru a šťávu vymačkanou ... …více»
|
![]() |
25. 11. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Marináda na pečení kuřat: Všechny ingredience za studena smícháme. Kuře potřeme směsí oleje, másla, octa, citrónové šťávy a vody. Poté poprašte nachystanou směsí a dejte péci. Ve chíli, kdy bude pokrm hotový, můžeme dochutit n ... …více»
|
![]() |
25. 11. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Pikantní marináda z chilli papriček: Smícháme čtyři lžíce oleje, citronovou šťávu a čerstvou najemno nařezanou petrželkovou nať. Přidáme bazalku, trochu kopru a oregano. Správný říz zajistíme dvěma najemno nastrouhanými chilli papričkami ... …více»
|
![]() |
25. 11. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Medová marináda s pivním přídechem: Smícháme tři lžíce tekutého medu se třemi lžícemi vinného octa (doporučujeme acetto balsamico) čtvrt litrem černého piva, jednou lžící mletého rozmarýnu a přidáme dvě lžíce olivového oleje. Marináda . ... …více»
|
![]() |
25. 11. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Citrónovo-bylinková marináda: Tato marináda se hodí pro vepřové maso, ryby případně zeleninu. Ve větší míse smícháme všechny ingredience. Přidáme pokrm, který chceme marinovat a přikryjeme.
... ... …více»
|
![]() |
25. 11. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Blesková rajská omáčka: Na Ramě zpěníme drobně nasekanou cibuli, přidáme mouku a usmažíme cibulovou jíšku. Zředíme ji Knorr vývarem, přidáme koření a vaříme asi 10 min., až je hladká. Poté přidáme rajský protlak a povaříme. ... …více»
|
![]() |
25. 11. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Nivová omáčka - dressing: Smetanu zahřát, nahrubo nastrouhat nivu (podle hustoty). Přidat máslo, vmíchat do rozpuštěné nivy. Hotovým teplým dressingem přelijeme maso. Vhodné ke steakům. ... …více»
|
![]() |
23. 11. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Žampiónová omáčka se šunkou a žampióny: Na másle zpěníme cibulku, přidáme nakrájenou šunku, žampióny, rajčata a sůl. Vše dusíme pod pokličkou do zhoustnutí. Podáváme s těstovinami. ... ... …více»
|
![]() |
21. 11. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Blesková koprovka: Kopr omyjeme, oklepeme a jemně usekáme. Vložíme jej do vroucí vody a asi 2 minuty povaříme.
Kefír smícháme se smetanou a rozšleháme v něm hladkou mouku. Vše vlijeme do vody s koprem a mouku rozvaří ... …více»
|
![]() |
20. 11. 2008 Omáčky
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Příprava receptu Omáčka žampiónová: Cibuli pokrájíme a osmahneme na másle. Přidáme na plátky pokrájené žampióny, sůl, kmín a podlijeme 100 ml vody. Dusíme asi 15 minut. Do smetany zamícháme hladkou mouku a přidáme k žampiónům ... ... …více»
|