Použité suroviny receptu Omeleta s čerstvým špenátem a sýrovou omáčkou:
těstíčko pepř
| 2 vejce
| 2 lžíce polohr. mouky
| 150 g čerstvého špenátu
| sůl
| omáčka
| 300 ml mléka
| 50 g eidamu
| 100 g taveného sýra
| oliv. olej
| mozzarella, rajčata
Postup přípravy receptu Omeleta s čerstvým špenátem a sýrovou omáčkou:
Šenát spaříme horkou vodou. Vychladlý špenát pokrájíme nahrubo a přebytečnou vodu vymačkáme. Rajčata nakrájíme na plátky. Sýr mozzarella nakrájíme na menší kousky.
Tvrdý sýr nastrouháme najemno. V menším množství mléka a za stálého míchání rozpustíme tavený sýr. Potom postupně vmícháváme nastrouhaný eidam a podle potřeby ředíme mlékem. Sýrovou omáčku mícháme.
Žloutky oddělíme od bílků. Z bílků, se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Z připraveného špenátu, žloutků a mouky vymícháme hladkou směs, kterou podle chuti osolíme a opepříme. Opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků, rozprostřeme na pánev vymaštěnou olejem a velmi pozvolna omeletu opečeme po obou stranách.
Špenátovou omeletu přendáme na nahřátý talíř, poklademe nakrájenou mozzarellou, rajčaty a zavineme. Přelijeme ji sýrovou omáčkou.
Fotky receptu Omeleta s čerstvým špenátem a sýrovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!