Omelety:
| 4 vejce
| 50 g krupicového cukru
| 5 lžic mléka
| 60 g hladké mouky
| špetku prášku do pečiva
| sůl
| Náplň:
| asi 400 g směsi různého ovoce
| 400 g zakysané smetany
| 2 sáčky vanilkového cukru
| moučkový cukr na posypání
| bylinky na ozdobu
Postup přípravy receptu Omeleta s ovocem:
Vejce rozklepneme a žloutky oddělíme od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme mléko a mouku promísenou s práškem do pečiva. Z bílků a špetky soli připravíme pevný sníh a zlehka ho zapracujeme do těsta. Jednu čtvrtinu těsta nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a stěrkou rozetřeme do kulatého tvaru. Stejným způsobem postupujeme i se zbylým těstem. Plech vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a omelety pečeme asi 10 minut dozlatova. Všechno ovoce očistíme, velké plody pokrájíme na menší kousky, malé necháme vcelku. Zakysanou smetanu rozmícháme s vanilkovým cukrem. Vychladlé omelety opatrně sloupneme z papíru, na kterém se pekly a dáme na talíře. Potřeme je zakysanou smetanou, naplníme ovocem a přiložíme. Z vrchu je pocukrujte a ozdobíme lístečkem meduňky nebo máty.
Fotky receptu Omeleta s ovocem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!