Postup přípravy receptu Omeleta s rajčaty, bazalkou a cibulí:
Vejce v misce promícháme tak, aby se spojil bílek se žloutky, ale nešleháme. Cibuli nakrájíme na kolečka. Rajčata nakrájíme na proužky. Bazalku potrháme na kousky.
Na oleji pozvolna orestujeme cibuli. Musí zůstat světlá. Jamile zmenší svůj objem přidáme k ní rajčata a dodusíme. Směs přendáme do mísy, odstraníme přebytečnou šťávu a necháme vychladit.
Vychladlou cibuli s rajčaty spojíme s vejci, parmazánem a čerstvou bazalkou. Podle potřeby opepříme a přisolíme.
Na vytřené pánvi rozpustíme máslo, na které vlijeme připravenou směs. Pečeme velmi pozvolna, dokud vajíčka neztuhnou. To trvá přibližně 15 minut. Neobracíme. Pečeme jen z jedné strany, spodek musí být vypečený a horní část jemně vláčná.