Postup přípravy receptu Omeletky s tvarohovou náplní:
Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého postupně vmícháváme cukr, žloutky a citrónovou kůru. Mouku smícháme se solamylem, prosijeme na vaječnou hmotu a vypracujeme těsto.
Plech vyložíme pečícím papírem. Na papír vyznačíme 4 kruhy o průměru 11cm. Každý pokryjeme osminou těsta. Pečeme v předehřáté torubě na 200 stupňů asi 10 minut. Upečené omelety ihned sejmeme z plechu a necháme vychladnout. Stejně připravíme ostatní 4 omelety.
Na náplň namočíme do studené vody želatinu. Přibližně polovinu švestek vložíme na chvíli do vroucí vody, prudce ochladíme a odstraníme slupku. Potom vypeckujeme a rozmixujeme na pyré. Švestkové pyré, tvaroh, cukr, vanilkový cukr a skořici utřeme dohladka. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a vmícháme do tvarohového krému. Smetanu ušleháme dotuha a opatrně vmícháme do krému. Dáme ho do chladu. Když začne tuhnout, ještě jednou ho vyšleháme.
Zbylé švestky vypeckujeme a pokrájíme na plátky. Zhruba 16 kousků odložíme na zdobení, zbytek rovnoměrně rozdělíme na omelety. Zdobící sáček naplníme tvarohovým krémem, nastříkáme je na omelety a přehneme. Před podáváním posypeme omelety moučkovým cukrem a ozdobíme zbylými švestkami.