Postup přípravy receptu Omelety s tvarohovo-švestkovou náplní:
Postup:
Z bílku ušleháme pevný sníh, do kterého postupně vmícháme cukr, žloutky a citronovou kůru. Mouku smícháme se solamylem, prosijeme na vaječnou hmotu a vypracujeme těsto. Plech vyložíme pečicím papírem. Na papír vyznačíme čtyři kruhy o průměru zhruba 11 cm. Každý pokryjeme osminou těsta. Pečeme předehřáté troubě asi 10 minut. Upečené omelety ihned sejmeme z plechu a necháme vychladnout. Stejně přípravíme i ostatní čtyři omelety. Na náplń namočíme do studené vody želatinu. Přibližně polovinu švestek vložíme ne chvíli do vroucí vody, prudce ochladíme a odstráníme slupku. Potom je vypeckujeme a rozmixujeme na pyré. Švestkové pyré, tvaroh, cukr, vanilkový cukr a skořici utřeme dohladka. Želatinu vymačkáme do tvarohového krému. Ramu ušleháme dotuha a opatrně zamícháme do krému. Dáme ho do chladu. Když začne tuhnout, ještě jednou ho vyšleháme. Zbylé švestky očistíme, omyjeme, osušíme, vypeckujeme a pokrajíme na plátky. Zhruba 16 kousků odložíme na ozdobení, zbytek rovnoměrně rozdělíme na omelety. Zdobicí sáček s hvězdičkovou trubičkou naplníme tvarohovým krémem, nastříkáme jej na omelety a přehneme. Ozdobíme meduńkou.