50 ml cherry
| dle chuti: pepř mletý a sůl
| 125 g papája sušená
| 150 ml víno bílé
| 1 bobkový list
| dle chuti: omáčka sójová
| 4 ks kotlety jehněčí
| 4 ks šalotka
| 1 lžíce kůra limetková
| dle potřeby: olej olivový
Postup přípravy receptu Opilé jehněčí kotlety:
Kotlety rozložíme v míse, zalijeme směsí sójové omáčky, oleje a limetkové kůry, zakryjeme a necháme marinovat v chladu minimálně 30 minut. Papáju nakrájíme na nudličky a zakapeme ji cherry. Cibulky nakrájíme nadrobno a zelí pokrájíme na menší kousky. V kastrolu si na oleji šalotky osmahneme, přidáme papáju a kyselé zelí i se šťávou. Všechno zalijeme vínem, ochutíme bobkovým listem a pepřem a dusíme pod poklicí asi 25 minut. Na oleji opečeme z obou stran kotlety, které podáváme se zelím a novými brambory.
Fotky receptu Opilé jehněčí kotlety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!