Postup přípravy receptu Opilé kokosové řezy:
Oddělte žloutky od bílků. Ke žloutkům přidejte polovinu cukru a horkou vodu, vše vyšlehejte do pěny. Z bílků ušlehejte s druhou polovinou cukru tuhý sníh. Přidávejte střídavě do žloutkové hmoty sníh a mouku promíchanou s práškem do pečiva. Lehce promíchejte. Vymažte a vysypte plech s vyšším okrajem, těsto do něj vlijte. Pečte 30 minut při 180 stupních Celsia.
Spařte kokos vroucím mlékem, to sceďte a nechte vychladnout. Z vychladlého mléka, kávy a mouky uvařte hustou kaši, odložte do chladu. Změklé máslo s cukrem utřete do pěny, po částech vmíchávejte rum, kakao a kaši z mouky. Vyšlehejte v hladký krém. Naneste na piškot a nechte ztuhnout nejlépe v lednici, poté polijte polevou.