8 podkov ze štiky (může být i jiná ryba)
| 1 lžíce soli
| špetka drceného červeného pepře
| 100 g másla
| 250 g žampionů ve slaném nálevu
| 200 ml zakysané smetany
| Marináda:
| 100 ml červeného vína
| 3 lžíce rumu
| 3 lžíce sherry
Postup přípravy receptu Opilé rybí řízky:
Porce ryby omyjeme, osušíme, ochutíme solí a pepřem. Z vína, rumu a sherry připravíme marinádu, ve které necháme rybu přes noc naloženou. Máslo rozpálíme na pánvi a rybu opékáme ze všech stran asi 10-15 minut. Pak ji vyndáme, ve výpeku opečeme žampiony, taktéž je vyndáme a udržujeme v teple. Do pánve vlijeme zbylou marinádu a krátce provaříme. Přidáme smetanu a opět provaříme. Nakonec vložíme zpět rybu a žampiony a ještě krátce je v omáčce prohřejeme.
Fotky receptu Opilé rybí řízky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!