Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Opilé šnečí ragú:
400 g mražených nebo konzervovaných šneků
| 150 g řapíkatého celeru
| 150 g červené a zelené papriky
| 0,5 l červeného vína
| 4 žampióny
| 2 lžíce dijonské hořčice
| 3 lžíce rajského protlaku
| 3 lžíce olivového oleje
| sůl, mletý bílý pepř
Postup přípravy receptu Opilé šnečí ragú:
Na olivovém oleji zpěníme nasekanou nať z celeru, přidáme šneky a podusíme. Když se nám tekutina odpaří zarestujeme dijonskou hořčici, přidáme na větší kostky nakrájené papriky, celer (asi na dvoucentimetrové kousky) a půlky žampiónů. Vše opět zarestujeme, přidáme protlak, osolíme, opepříme, zalijeme částí vína a dusíme. Při dušení doléváme zbytek červeného vína. Před dohotovením dbáme na to, aby se odpařila čast tekutiny a ragú mělo zahoustlou konzistenci. Dosolíme a podáváme posypané sekanou kudrnkou.
Fotky receptu Opilé šnečí ragú:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!