Postup přípravy receptu Opilý kapucín:
Ve varné nádobě smícháme červené víno, cukr, vanilkový cukr,
skořici a hřebíčky, zahřejeme a postupně uvedeme do varu.
Citron opláchneme, osušíme. Kůru nastrouháme, šťávu vymačkáme -
oboje potom přidáme do horké vinné omáčky.
Vejce lehce rozšleháme v ploché misce. Namočíme v nich chleba tak, aby do sebe úplně vsáknul tekutinu. Na pánvi rozehřejeme tuk a v něm při střední teplotě dozlatova opečeme namočené chleby. Čtyři opečené plátky pomažeme povidly a přiklopíme je
zbývajícími plátky opečeného chleba. Z omáčky vyjmeme skořici a hřebíčky. Na čtyři talíře rozdělíme stejné množství omáčky a do ní položíme chleby. Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.