4 bílky
| 120 g moučkového cukru
| 1 balíček vanilkového cukru
| 160 g ořechů
| 50 g hrozinek
| 40 g hrubé mouky
| 1 čtvercová oplatka
Postup přípravy receptu Oplatková žebírka:
Do tuhého sněhu ušlehaného z bílků přidáme moučkový cukr a vanilkový cukr a nad parou znovu šleháme do zhoustnutí. Polovinu ořechů umeleme, polovinu usekáme a přimícháme do sněhu. Nakonec přidáme posekané hrozinky a mouku. Všechno dobře zamícháme, rozetřeme na oplatku, mokrým nožem pokrájíme na obdélníky, uložíme na obrácenou formu srnčího hřbetu a v teplé troubě upečeme.
Fotky receptu Oplatková žebírka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!