Postup přípravy receptu Ořechová roláda s moka šlehačkou:
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Postupně přidáváme žloutky, kakao, ořechy s práškem do pečiva a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě, aby se hmota nevysušila. Upečený plát položíme na utěrku posypanou cukrem, papír sejmeme, stočíme do tvaru rolády, do papíru zabalíme a necháme vychladnout. Náplň: Kávu rozpustíme v brandy (rum) nebo vodě, smetanu vyšleháme se ztužovačem a zamícháme do ní cukr, čokoládu a kávu. Roládu vyjmeme z papíru, opatrně rozvineme, potřeme čokoládovou šlehačkou a znovu stočíme. Zabalíme do mikrotenové folie a dáme ještě do chladničky vychladit. Povrch můžeme pocukrovat, polít čokoládovou polevou, či nazdobit.