Postup přípravy receptu Ořechové čtverečky s rumovou polevou:
Žloutky utřeme s polovinou dávky cukru v hustou pěnu, přidáme citronovou šťávu, strouhanku předem namočenou v rumu a ořechy. Z bílků ušleháme sníh, přidáme postupně zbylý cukr, šleháme dohusta a lehce jej vmícháme do žloutkové pěny současně s prosátou moukou.
Těsto nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, povrch uhladíme, volný kraj těsta zahradíme složeným pruhem alobalu a upečeme v horké troubě ( 220 st. C.)
Po vychlazení rozřízneme plát na půlky, spojíme je marmeládou, polijeme polevou a po jejím zatuhnutí nakrájíme na čtverečky.
Rumová poleva:
Do prosátého moučkového cukru přidáme rum a pilně třepeme, až poleva zhoustne a je hladká.
Z této dávky je asi 200 g polevy.