Použité suroviny receptu Ořechové řezy z listového těsta:
dle potřeby cukr moučka
| dle potřeby listové těsto
| krém:
| 140 g máslo
| 1 balení pudink. prášek
| 50 g cukr krupice
| 300 ml mléko
| na ozdobu:
| cukr moučka
| 1 kelímek smetana ke šlehání
| 1 hrst ořechy
| na potření:
| 1 vejce
| náplň:
| 100 g cukr krupice
| 250 ml mléko
| 150 g ořechy
| 1 balení lísk. oříšky
| 100 g piškoty
| 80 g med
Postup přípravy receptu Ořechové řezy z listového těsta:
Listové těsto rozdělíme na tři díly a vyválíme. Rozložíme na tři plechy vyložené pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě na 170 °C upečeme dozlatova. Po upečení pocukrujeme.
Jádra ořechů i lísková jádra umeleme s piškoty najemno. Svaříme med s mlékem a cukrem. Jakmile začne vřít, vsypeme ořechovou hmotu a provaříme. Náplň necháme vychladnout.
Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Za občasného promíchání necháme pudink vystydnout. Poté do něj vmícháme změklé máslo a vyšleháme dohladka.
Upečený plát těsta potřeme na plechu ořechovou náplní. Přikryjeme druhým plátem a potřeme pudinkovým krémem. Přiklopíme poslední plát těsta, lehce zmáčkneme a ořechový řez uložíme do chladničky do druhého dne odležet.
Před podáváním ořechový řez z listového těsta ozdobíme ušlehanou smetanou, posypeme jádry ořechů a poprášíme cukrem.
Fotky receptu Ořechové řezy z listového těsta:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!