Postup přípravy receptu Orientální rizoto:
Cibulku jemně nakrájejte, a to bílou i zelenou část, a dejte každou z nich zvlášť. Máslo rozpusťte ve velké pánvi a vsypte do něj bílou část cibulek, poprašte kari a několik minut smažte na mírnějším ohni, až cibulka zesklovatí. Přidejte rýži a promíchejte, aby se zrnka obalila máslem a kořením.
Zalijte horkým vývarem a uveďte do varu. Jednou promíchejte, pět minut povařte. Oheň stáhněte na nejnižší stupeň, pánev přikryjte a vše potom 15 minut duste.
Mezitím uvařte vejce. Vodu v kastrůlku uveďte do mírného varu, vložte vajíčka a vařte 5 až 6 minut (žloutek by měl zůstat ještě trošku tekutý). Ochlaďte studenou vodou, oloupejte a nakrájejte na kousky.
Rýži vsypte do nádoby, ve které ji chcete podávat, přidejte kousky lososa a cibulkovou nať; vidličkou promíchejte. Osolte, opepřete, posypte vajíčky a lehce promíchejte.